PS Sofian Brașoveanul a conferențiat la Sibiu

588

Tinerii, preoții și credincioșii din Sibiu au avut posibilitatea să-l asculte pe Preasfințitul Sofian Brașoveanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, în cadrul unei conferințe intitulată „Frumusețea Ortodoxiei”.

Conferința ierarhului a avut loc marți, 31 octombrie, în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Conferința a fost posibilă datorită implicării Organizației Tinerilor din Sibiu (OTS) și a avut ca scop conștientizarea participanților asupra frumuseții unice pe care o are Ortodoxia și descoperirea căilor prin care se poate descoperi și mai mult această frumusețe a credinței. La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Conferința a fost precedată de un marș în costume populare românești, care a avut ca traseu Piața Mare a orașului-Bulevardul Nicolae Bălcescu-Parcul „ASTRA”-Facultatea de Teologie Ortodoxă. Organizatorii acestui marș au dorit ca prin acest eveniment să îi invite pe sibieni să redescopere valorile tradiționale românești moștenite de la strămoșii noștri, aflate în pericol de a se pierde în fața globalizării și secularismului. La marș au participat numeroși tineri, preoți și credincioși, majoritatea înveșmântați în costume populare.

„Frumusețea viețuirii împreună cu Dumnezeu”

În cadrul conferinței susținute de PS Sofian Brașoveanul tinerii au avut posibilitatea să afle mai multe despre valorile eterne ale Ortodoxiei, unicitatea acesteia și lucrarea lui Dumnezeu în lume.

„O dimensiune foarte importantă a Ortodoxiei este frumusețea, dimensiune pe care trebuie să o prezentăm tot mai mult oamenilor, mai ales tinerilor și copiilor care vin după noi, pentru că în lumea de astăzi nu mai este ca înainte când ei creșteau foarte mult într-o tradiție, ci totul este mai dispersat. Și atunci, ca să-i atragem spre Biserică trebuie să le prezentăm esențialul a ceea ce este de fapt credința. Bineînțeles că aceasta este frumusețea viețuirii împreună cu Dumnezeu. Dacă reușim în viața noastră să facem prezentă această frumusețe, să o facem prezentă în viața clericilor, a credincioșilor, a părinților care au copii, a tinerilor, atunci această frumusețe atrage și ei vor veni spre Dumnezeu, vor veni acolo unde găsesc frumusețe, sens, împlinire și de aceea m-am bucurat foarte mult să pot vorbi tinerilor despre această temă a frumuseții Ortodoxiei”, ne-a spus PS Episcop Sofian Brașoveanul.

La final, tinerii au avut posibilitatea să adreseze întrebări oaspetelui și să descopere mai multe lucruri legate de viața duhovnicească și a Bisericii.