Rechizite pentru copii, oferite la Biserica Azilului din Sibiu

1530

Cu ocazia începutului noului an școlar Parohia Sibiu-Cetate III și-a manifestat grija pentru copiii din comunitatea parohială și nu numai, tineri care au o situație financiară fragilă.

Astfel, în contextul începerii anului şcolar au fost achiziționate ghiozdane și rechizite. Pentru această activitate au fost identificați 20 de copii cu posibilități materiale reduse dar și cei 10 copii care participă la activitățile desfășurate în cadrul bisericii Azilului din Sibiu, care au primit, fiecare, câte un pachet cu caiete şi instrumente de scris.

Evenimentul s-a desfăşurat duminică, 23 septembrie,  la Biserica Azilului din Sibiu, iar acțiunea vine în întâmpinarea nevoilor materiale pe care le au familiile din cartier şi face parte din eforturile de reducere a abandonului şcolar pe care le depune Biserica în general.

Activitatea face parte dintr-o serie de programe social-educaționale ce au ca scop asigurarea unor condiții optime pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ și prevenirea abandonului școlar în rândul elevilor.

Precizăm că această activitate s-a realizat cu ajutorul unor oameni binevoitori, enoriași ai bisericii, precum și cu ajutorul organizației „Crucea Roșie”, filiala Sibiu, cu care parohia amintită are încheiat un parteneriat de colaborare și cu sprijinul Asociației „Club Sportiv Streza Team”.

Autor: pr. Florin Ucă