Recital de poezie religioasă la Ghimbav

461

Credincioșii din orașul Ghimbav, județul Brașov, au avut posibilitatea să participe duminică, 18 martie, la un recital de poezie religioasă susținut de actorul Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Recitalul a fost intitulat „Metanie Ție, Părinte” și a fost susținut în Centrul social „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din oraș, în prezența Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a protopopului de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, a preoților parohi din Ghimbav și multor oaspeți.

Cult și cultură

După recitalul de poezie susținut de actorul Constantin Chiriac, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit despre legătura dintre spiritualitate și cultură.

„Cultul este rânduiala pe care noi o săvârșim cu toții în cadrul Bisericii. Cultura este o manifestare de care ne bucurăm cu toții. Oamenii de cultură o întrețin, o duc mai departe, o preiau, o amplifică și ne ajută pe noi să ne împărtășim din valorile culturii, așa cum slujitorii Bisericii slujesc împreună cu Hristos, care împreună cu credincioșii se bucură și trăiesc misterul liturgic, tainele credinței. Cultul are un împrumut pe care l-a sacralizat, i-a dat o altă dimensiune. Dacă ești om de cultură poți sluji lui Dumnezeu slujind aproapelui. Imnurile liturgice sunt poezii, traduse sau create acum, pentru că Biserica este dinamică”, a spus ierarhul.

Mulțumirile comunității pentru oaspeții de seamă ai orașului brașovean au venit prin părintele Călin Comșa de la biserica amintită.