Revedere la Sibiu după 10 ani de la finalizarea cursurilor

4452

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc joi, 1 iunie, întâlnirea absolvenților din promoția 2003-2007, la 10 ani de la finalizarea cursurilor de licență.

Programul întâlnirii a început cu Sfânta Liturghie, oficiată în capela facultății de un sobor de preoți și diaconi condus de Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. La Sfânta Liturghie a participat și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care la final a adresat un cuvânt de felicitare și de binecuvântare.

„Dragostea dumneavoastră față de această instituție nu este ceva nou, pentru că aici v-ați format, aici ați învățat ce înseamnă să-L iubești pe Dumnezeu și mai ales ce înseamnă să-L slujești pe Dumnezeu. Majoritatea sunteți preoți, iar ceilalți aveți aceeași menire de a-L sluji pe Dumnezeu. Lucrarea pe care ați împlinit-o s-a desfășurat mai întâi în propria familei, apoi în familia extinsă, parohia, și toate în cadrul Bsericii, care este mama noastră, a tuturor”, a spus ierarhul.

Curs festiv

Programul a continuat cu un Te Deum oficiat de soborul slujitor, prin care absolvenții și toți cei prezenți au înălțat rugăciuni de mulțumire pentru toate binefacerile și realizările din cei 10 ani trecuți de la terminarea cursurilor de licență.

În ultima parte a întâlnirii, absolvenții au participat la un curs festiv, în prezența decanului Facultății de Teologie, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, a prodecanului instituției, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel și a altor cadre didactice. Absolvenții promoției 2003-2007 au avut posibilitatea să-șiprezinte realizările din cei 10 ani, atât pe plan pastoral-misionar, cât și familial.