Rugăciune pentru familiile românilor din Norvegia

1227
Sâmbătă, 16 aprilie 2016, vor avea loc, în peste 60 de oraşe din 20 de ţări, marşuri de susţinere a familiilor de români din Norvegia, ai căror copii au fost plasaţi, pe o perioadă nedeterminată, la familii-surogat.
În acest context, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, adresează un îndemn preoţilor şi tuturor credincioşilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Sibiului de a pomeni în rugăciune, la slujbele de sâmbătă şi duminică, familiile Bodnariu, Nan, Rădulescu, şi celelalte familii aflate în aceeaşi situaţie, pentru ca Dumnezeu să le întărească şi pentru ca reîntregirea lor să aibă loc cât mai curând.
Într-un mesaj trimis anterior, Patriarhia Română a exprimat faptul că „a luat act cu îngrijorare de situaţia critică în care se află familia Bodnariu din Norvegia, din cauza separării forţate a celor cinci copii de părinţii lor, în urma deciziei autorităţilor locale norvegiene”. S-a afirmat faptul că „independent de motivele legale invocate de autorităţi, rolul părinţilor, respectiv al familiei, trebuie să rămână prioritar în creşterea şi educarea copiilor, fapt care nu exclude cooperarea cu statul. Din această perspectivă, Biserica susţine permanent familia ca fiind cadrul natural pentru naşterea, creşterea şi educarea copiilor în spiritul valorilor fundamentale pentru cultura şi civilizaţia europeană de sorginte creştină”. Pe mai departe, se exprimă speranţa că „printr-o analiză obiectivă a cazului familiei Bodnariu de către factorii responsabili din Norvegia se va ajunge la reîntregirea firească a celor cinci copii în familia în care s-au născut şi au crescut”.
Aceste manifestări au menirea de a sensibiliza opinia publică, presa, factorii politici, diplomatici şi sociali în vederea continuării acelor demersuri care să ducă la reunificarea acestor familii.
O amplă manifestaţie va avea loc sâmbătă, 16 aprilie, la Alba Iulia. Marşul va începe la ora 15:00, având ca punct de pornire Stadionul Cetate. Evenimentul este organizat la iniţiativa bisericilor evanghelice din regiune. La această manifestare vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.
Prin marşul organizat în sprijinul familiilor de români din Norvegia, se doreşte, de asemenea, afirmarea valorii şi importanţei familiei, ca uniune dintre un bărbat şi o femeie, familia fiind darul lui Dumnezeu şi celula esenţială a societăţii. În acest sens se afirmă sprijinul la adresa iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei României, iniţiată de Coaliţia pentru Familie, la sfârşitul anului trecut.

În sprijinul familiei, o serie de personalităţi din cadrul mai multor culte creştine (preoţi, profesori, pastori, jurnalişti, teologi etc.) au redactat şi semnat o declaraţie de afirmare publică a imporanţei şi rolului decisiv al familiei, pentru prezent şi viitor:

Declarație-manifest

 

 

Milităm pentru păstrarea valorilor moral-creștine și a familiei

 

În vreme ce Europa își schimbă valorile cu atâta rapiditate, creștinii din România s-au sesizat și doresc să afirme că își păstrează identitatea creștină, cu toate valorile ei, cu prioritate și respectarea familiei ca instituție sacră. Suntem convinși, și nimeni nu ne poate determina să gândim altfel, că familia reală este familia tradițională. Familia este creată de Dumnezeu și formată din UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE! Susținem familia tradițională biblică, și nicio entitate din lume, nicio filozofie seculară, nicio organizație nu are dreptul să schimbe aceste convingeri în care noi, creștinii din România, credem cu tărie. Afirmăm cu toată convingerea că familia trebuie să-și crească, să-și îndrume copiii în armonie, în spiritul creștin. Ne opunem gândiirii seculare,  prin care statul devine proprietarul copilului.

De asemenea, promovăm credința într-un singur Dumnezeu, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt! Un Singur Hristos care ne unește sub aceeași cruce!

Credem în libertatea de gândire a omului, ca un dar din partea lui Dumnezeu, fără ca el să fie obligat să adopte gândirea specifică vieții moderne. Condamnăm anomaliile ce se petrec în jurul nostru, lucru care ne face mai fermi și mai uniți în a ne păstra adevăratele valori, cele spirituale!

Credem într-un stat de drept, liber, democratic și care oferă și garantează cetățeanului păstrarea în cele mai bune condiții a valorilor creștine, adoptate în mod individual, transmise din generație în generație. Recunoaștem fiecare confesiune religioasă din România și respectăm particularitățile care le diferențiază. Ne unim în lucrurile comune, în domeniile de interes general care ne fac să putem conviețui în armonie și respect reciproc.

Suntem uniți și activi în procesul de schimbare a sintagmei ,,soți” din articolul 48, alineatul 1 din Constituția României, cu expresia clară: „bărbat şi femeie”.

Dorim ca România să rămână o țară normală, așa cum a fost concepută de Dumnezeu, fără nicio rectificare și nicio atingere a familiei sacre! Creștinii din România consideră aceasta NORMALITATE! Milităm pentru o Românie normală!

Suntem solidari cu familiile din Europa care trec prin cele mai grele suferințe datorită unor filozofii anticreștine și inumane. Părinții ai căror copii au fost luați din sânul familiei au trecut și trec prin cele mai cumplite momente ale vieții lor. Noi, românii, indiferent de naționalitate, religie sau cultură, suntem alături de ei și ne solidarizăm cu toți cei care trec prin astfel de abuzuri de neimaginat, într-o Europă așa-numită creștină. Considerăm că este strigător la cer tot ce se întâmplă cu familiile nevinovate, cu copiii traumatizați de aceste instituții antisociale și antifamiliale.

Condamnăm abuzurile Organizației Barnevernet din Norvegia, care a maltratat familia Bodnariu și i-a răpit copiii, despărțindu-i și plasându-i în trei locații diferite. Sprijinim această familie prin protestele de stradă la care participăm. Suntem alături și de celelalte familii care trec prin aceleași traume: familia Nan, familia Rădulescu, Avramescu și alte familii care sunt traumatizate de sistem și au tăcut, suferind până în prezent! Nădăjduim că toate aceste familii se vor reuni și cât de curând va reapărea zâmbetul pe fețele lor și bucuria în inimile lor zdrobite!

Ca frați români, creștini, suntem intersați de soarta lor, de durerea lor, de neputința lor în fața agresiunii sistemelor moderne de eliminare a familiei! Considerăm că orice abuz împotriva familiei are ca scop dezintegrarea, cu pași mărunți, a societății. Suntem împotriva unei societăți dezintegrate! Protestăm împotriva tuturor nedreptăților care se fac!

Așadar, suntem uniți și milităm  pentru păstrarea familiei tradiționale și a valorilor ei, pentru protejarea identității creștine, pentru dreptul de a trăi în armonie cu semenii noștri!

 

 

Așa să ne ajute bunul Dumnezeu!