Rusaliile la Catedrala mitropolitană din Sibiu

1530

Praznicul Rusaliilor a adunat și în acest an mulțimi de credincioși la Catedrala mitropolitană din Sibiu unde Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu slujitorii locașului de cult și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”. Credincioșii au avut posibilitatea să se roage pentru ca Duhul Sfânt să le ocrotească viața și să reverse darurile Sale peste familiile creștine și peste întreaga lume. Foarte mulți dintre credincioși au primit Sfânta Împărtășanie în cadrul slujbei de Rusalii și au aflat mai multe despre acest mare praznic și despre lucrarea Duhului Sfânt în lume din cuvântul de învățătură rostit de IPS Mitropolit Laurențiu.

„Duhul Sfânt, a treia Persoană a Sfintei Treimi, purcede din veci din Tatăl și se odihnește în Fiul. Duhul Sfânt vine asupra noastră când îl chemăm noi în rugăciunile pe care le facem. Prin rugăciunea «Împărate Ceresc» ne adresăm Duhului Sfânt și îi cerem să vină și să își facă locaș în inimile noastre. În nici o rugăciune nu mai cerem cu o asemenea insistență. Duhul Sfânt nu lucrează împotriva voinței noastre, ci El lucrează doar dacă noi voim. Harul lui Dumnezeu nu ne lucrează fără a-L chema și fără a împlini voia lui Dumnezeu, pentru ca Duhul Sfânt să ne transforme în ființe bineplăcute lui Dumnezeu”, a subliniat ierarhul.

Praznic ales

Sărbătoarea Rusaliilor a pregătit marea sărbătoare a hramului Catedralei mitropolitane din Sibiu, a Sfintei Treimi. Răspunsurile liturgice din această duminică au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza. De asemenea, diaconul Valentin-Viorel Badiu a fost hirotonit preot pentru Parohia Ludișor, Protopopiatul Făgăraș 2, județul Brașov.

La final credincioșii s-au închinat moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.