S-a deschis Școala Andreiană din cartierul sibian Gușterița

716

Clădirea vechii școli a Bisericii „Buna Vestire” din cartierul sibian Gușterița a fost renovată și amenajată pentru a găzdui o nouă școală privată, adresată tuturor copiilor din comunitate. Sub denumirea „Școala Andreiană”, pusă sub ocrotirea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, cel care a înființat foarte multe școli în Transilvania secolului al XIX-lea, instituția a fost deschisă duminică, 29 septembrie și va găzdui în primă etapă diverse activități educative pentru copiii din comunitate. Evenimentul a coincis cu împlinirea în luna septembrie a 110 ani de la sfințirea și inaugurarea vechii școli din Gușterița, la acea vreme un sat de lângă Sibiu.

După ample lucrări de renovare susținute de sponsori și binefăcători, Școala Andreiană din cartierul Gușterița oferă acum spații moderne, cu toate dotările necesare activităților educative.

Proiectul de refacere a școlii a fost implementat prin Asociația Dia.Logos, cu sprijinul celor două parohii ale Bisericii „Buna Vestire”, prin implicarea preoților Alexandru Ioniță și Marius Tofan.

La Școala Andreiană au început deja activitățile cu cei mici, prin înființarea unei grupe de grădiniță și a unei grupe de after-school, urmând ca de la anul următor să funcționeze și școala primară.

Sursa foto: Facebook/Școala Andreiană