S-a deschis Târgul de Carte și Revistă Religioasă de la Sibiu

1050

La Biblioteca Județeană „ASTRA” din Sibiu s-a deschis joi, 3 noiembrie, cea de-a XVI-a ediţie a Târgului Naţional de Carte şi Revistă Religioasă. Evenimentul este organizat de Asociaţia „Scriptus” din Sibiu, cu sprijinul Arhiepiscopiei Sibiului și al Bibliotecii Judeţene „ASTRA“, fiind co-finanțat de Consiliul Judeţean Sibiu, Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. Până pe 6 noiembrie, iubitorii de carte și revistă religioasă au posibilitatea să cunoască oferta celor mai mari edituri de profil din țară, să participe la diferite evenimente culturale și artistice, conferințe precum și la concursuri.

La deschiderea târgului au fost prezenți prefectul județului Sibiu, Cristian Roman, directorul târgului, Lucian Coca, directorul Bibliotecii „ASTRA”, Silviu Borș, precum și consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Emanuel Tăvală.

„Sunt prezente 22 de edituri și redacții de revistă religioasă din țară. Este prezentă în acest an și o editură din Florența, Italia. Târgul își propune redescoperirea valorilor spirituale mai ales în rândul tinerilor și al iubitorilor de carte”, a spus Lucian Coca.

Lansări de carte

Mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a fost transmis de consilierul cultural Emanuel Tăvală.

„Ne bucurăm că în acest an, când în Patriarhia Română îi cinstim pe tipografi și pe cei care s-au ocupat cu promovarea culturii și a identității noastre naționale prin prin arta tiparului, putem să venim și noi la acest târg de carte care crește de la an la an și editurile marchează Anul educației religioase și Anul tiparului în Biserica Ortodoxă Română”, a spus Emanuel Tăvală.

Cele 22 de edituri prezente la Sibiu vin în întâmpinarea publicului cu o gamă diversificată de apariții pentru a facilita redescoperirea spiritualităţii creştine şi a tradiţiilor româneşti, prin intermediul cărţii duhovniceşti, ziditoare de suflet.

Pe parcursul celor patru zile ale târgului iubitorii de carte vor participa la lansarea celor mai recente apariţii editoriale din sfera cărţilor cu tematică religioasă la care vor participa autorii şi editorii acestora.

Programul general de vizitare al standurilor din foaierul corpului B al Bibliotecii „ASTRA” este zilnic între orele 10-20, intrarea fiind liberă. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul www.targdecartereligioasa.ro