S-a lansat noul website al taberelor din Arhiepiscopia Sibiului

527

Un nou website destinat promovării programului de tabere organizat de către Arhiepiscopia Sibiului prin Departamentul de Tineret, a fost lansat săptămâna aceasta. „Hai în tabără.net” (www.haiintabara.net) se adresează părinților, copiilor, preoților parohi și tuturor celor care sunt interesați în a oferi copiilor posibilitatea de a participa la taberele organizate pe Valea Avrigului și la Păltiniș. Potrivit responsabililor Departamentului de Tineret, prin intermediul acestui site, oferta de tabere poate ajunge mai ușor, prin spațiul online, la cei interesați.

„Prin activitățile pe care le desfășurăm, dorim să oferim o alternativă tinerilor în a petrece timpul liber cu folos, în a se dezvolta armonios, într-un grup de oameni frumoși, cu principii de viață sănătoase” a declarat Pr. Vasile Dariciuc, responsabil în cadrul Departamentului de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului

Tabere pentru elevi de gimnaziu și liceu

Tinerii pot alege să participe la patru tabere: două tabere de limba engleză, o tabără de fotografie și o tabără de tradiție și meșteșuguri.

„Credem că este foarte important ca tinerii să aibă cât mai mult contact cu natura, cu nemijlocitul, cu tot ce poate fi o alternativă la televizor, calculator telefon mobil etc. Participarea într-o tabără e o perioadă de respiro, de altceva: ai contact direct cu alți tineri de vârsta ta, participi la tot felul de jocuri și ateliere, la drumeții și seri de film. Tabăra nu își garantează că o să îți schimbi viața și obiceiurile, dar îți poate arăta ce lucruri frumoase există în preajma ta, câte poți face, altfel decât stând în fața unui ecran” ne-a spus Alexandru Dădîrlat, din echipa de organizare a taberelor și administrator al site-ului.

Cele două locații de desfășurare a taberelor – Complexul Izvorul Căprioarei de pe Valea Avrigului și Centrul pastoral-misionar Sfântul Andrei Șaguna de la Păltiniș – vin să adauge elementul specific – cadru natural de munte, prielnic pentru desfășurarea de activități non-formale, drumeții și jocuri în natură.

„Obiectivul nostru este acela de a oferi participanților un timp minunat alături de noi și împreună unii cu alții. Dorim să împletim cât mai frumos activitățile non-formale, jocurile de cunoaștere, atelierele tematice, drumețiile, serile de film, cântecele, dar și scurte cateheze și câteva rugăciuni împreună” a precizat Vicențiu Bășa, de la Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

Taberele pot reprezenta un minunat dar oferit elevilor merituoși din comunitățile parohiale, sau chiar un premiu pentru cei mai buni elevi la învățătură din școlile care își desfășoară activitatea în parohie.

Aceste tabere sunt destinate atât elevilor de gimnaziu, cât și celor de liceu.