S-au încheiat conferinţele preoţeşti de primăvară în Arhiepiscopia Sibiului

1526

 

Ultima conferinţă preoţească din această primăvară în Arhiepiscopia Sibiului  a avut loc astăzi, 14 aprilie, în Aula “Mitropolit Ioan Meţianu” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu. Lucrările conferinţei au fost prezidate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

La conferinţă au participat preoţii din cinci protopopiate: Sibiu, Mediaş, Avrig, Agnita şi Sălişte. Ca şi la celelalte conferinţe de primăvară din Arhiepiscopia Sibiului, invitatul special a fost pr. conf. univ. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu. Alături de ierarh s-au mai aflat în prezidiu şi decanul Facultăţii de Teologie, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, vicarul eparhial, pr. Ilarie Benchea şi consilierul cultural din cadrul eparhiei, lect. univ. dr. Emanuel Tăvală.

În prelegerea sa, părintele Constantin Necula le-a vorbit preoţilor despre comunicarea cu tinerii şi misiunea în rândul acestora. Noile realităţi socio-culturale din comunităţile actuale determină Biserica să folosească diferite metode pastorale şi de comunicare în comunităţile parohiale.

Tema educaţiei religioase a tineretului a fost abordată de cinci preoţi din câte un protopopiat. În cadrul întâlnirii au fost discutate şi alte probleme de ordin pastoral-misionar şi administrativ, iar preoţii au fost îndemnaţi să intensifice în această perioadă lucrarea duhovnicească în parohii.

Autor: Ştefan Mărculeţ