Săptămână duhovnicească la Seminarul Teologic Ortodox „Dumitru Stăniloae” din Brașov

939

Perioadă de asceză, rugăciune și pocăință, Postul Mare a început cu „Săptămâna duhovnicească” pentru elevii Seminarului Teologic Ortodox din Brașov.

În perioada 11 – 15 martie, programul liturgic săvârșit la capela Seminarului a fost divers: în primele zile s-a săvârșit Pavecernița Mare și Canonul Sf. Andrei Criteanul,  miercuri s-a vizionat documentarul „Omul în faţa lui Dumnezeu. Spovedania. Rugăciunea şi postul”, iar invitatul special a fost părintele Dănuț Gheorghe Benga, protopopul de Brașov, care a răspuns elevilor seminariști la diversele întrebări pe teme duhovnicești; joi a avut loc conferința „Cuvânt pentru suflet” susținută de consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Pavel Tăvală. În contextul acestei întâlniri, seminariștii au discutat și despre ITO 2018 dar și despre întâlnirea tinerilor din Arhiepiscopia Sibiului ce va fi găzduită în Brașov.

Săptămâna duhovnicească a culminat vineri, 15 martie, cu oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite, în cadrul căreia elevii seminariști s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului, iar răspunsurile de la strană s-au dat de către Cvintetul „Anatoly”, prietenii apropiați ai acestui așezământ teologic.

Autor: pr. dr. Teodor-Ionuț Ploscaru