Sărbătoare duhovnicească la Mediaș

1010

Credincioșii din Municipiul Mediaș, județul Sibiu, au participat în număr mare la sărbătoarea de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Mărturisitori Transilvăneni” din cimitirul orașului, unde Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a binecuvântat în Duminica a 23-a după Rusalii, lucrările efectuate la locașul de cult și a sfințit Centrul bisericesc „Sfântul Nectarie”, locul unde zeci de copii și tineri participă la diferite activități educative, catehetice și duhovnicești.

IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie pe o scenă amenajată în apropierea locașului de cult împreună cu un sobor slujitor în care s-au aflat decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea, protopopul de Mediaș, Ovidiu Găban, preotul de la biserica din cimitirul medieșean, Flaviu Fleșer și alți slujitori ai sfintelor altare.

Cuvântul de învățătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de pr. Vasile Stanciu, care a tâlcuit Evanghelia citită în această duminică.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Alexandru-Daniel Cîmpan a fost hirotonit preot pentru Parohia Bucium, județul Brașov.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Flaviu Fleșer a fost hirotesit iconom. IPS Mitropolit Laurențiu a oferit și un act de cinstire pentru toți credincioșii care vin la biserica din cimitir și sprijină activitățile de aici. În cuvântul de mulțumire, părintele Flaviu Fleșer a prezentat activitățile din cei cinci ani de păstorire, exprimându-și recunoștința față de Părintele Mitropolit pentru susținerea duhovnicească. Reprezentanții tinerilor de la centrul bisericii din cimitir i-au oferit Părintelui Mitropolit o icoană, o reprezentare color a bisericii și centrului bisericesc, precum și un album cu fotografii din timpul activităților.

„Noi trebuie să avem o credință mărturisitoare prin iubire, o credință care se deosebește clar de simpla recunoaștere și proclamare a existenței lui Dumnezeu. Credincios este cel care iubește pe Dumnezeu și toată creatura lui Dumnezeu, pe toți cei care sunt împrejur, în așa fel încât Dumnezeu să trăiască în el și el să trăiască în Dumnezeu”, a spus Părintele Mitropolit.