Sărbătoarea Cetelor de Feciori din Țara Făgărașului

1168

Sute de tineri din satele Țării Făgărașului au participat la Festivalul Cetelor de Feciori organizat pentru a 11-a oară consecutiv la sărbătoarea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul în inima cetății Făgărașului. Tinerii îmbrăcați în costumele populare specifice comunităților făgărășene au venit încă de dimineață la Catedrala din Făgăraș, unde au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Făgăraș 1, Marius Corlean, slujitorii Catedralei și alți preoți din Țara Făgărașului.

În cadrul Sfintei Liturghii diaconul Iulian Gherman a fost hirotonit preot pentru Parohia Apața, județul Brașov.

„Viitorul neamului nostru”

La finalul Sfintei Liturghii IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit tinerilor pentru participarea la acest festival inițiat de Înaltpreasfinția Sa în urmă cu 11 ani, împreună cu reprezentanții comunităților făgărășene.

„Am ajuns la 11-a manifestare spirituală și tradițională în Țara Făgărașului și avem șansa să nu ne oprim și nici nu avem motiv să ne oprim. Vreau să vă mulțumesc de la început pentru c-ați avut răbdare să stați la liturghie. Noi vă prețuim mult pentru că sunteți viitorul neamului nostru. Aveți și voi datoria de a fi conștinenți că acum, la vârsta aceasta pe care o aveți. puteți să aduceți un serviciu neamului românesc”, a spus ierarhul.

A urmat cuvântul primarului Municipiului Făgăraș, Gheorghe Suciu, după care fiecare ceată de feciori a interpretat un colind sau un obiecei specific comunității din care provin. La sărbătoare au fost prezenți și primarii și preoții din satele Țării Făgărașului.

Sărbătoarea s-a încheiat cu parade cetelor prin centrul municipiului,  urmată de un moment artistic oferit de tineri și cu un cuvânt de mulțumire din partea organizatorilor.