Sărbătoarea Familiei marcată la Brașov

616

Duminică, 26 august, ziua de prăznuire a Sfinților Mucenici Adrian și Natalia, a oferit bucuria de a iniția, cu binecuvântarea părintelui protopop de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, sărbătorirea familiei creștine la Capela „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Brașov.

Această zi sfântă a fost un nou îndemn la rugăciune și unitate. Sărbătoarea a început prin citirea Acatistului Sfinților și participarea la Sfânta Liturghie, în cadrul căreia mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine. După aceasta a urmat o prelungire a comuniunii – tineri, copii și părinți au pus la cale un picnic în familia capelei. Și așa s-a creat un cadru minunat, în care fiecare a dăruit o parte din sufletul său și din darurile primite de la Dumnezeu.

Ziua s-a încheiat printr-o serie de jocuri pe echipe – tenis de masă, fotbal – activități care au consolidat prietenia și iubirea cu care am fost înconjurați în tot acest timp. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate și le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit. Nădăjduim ca această sărbătoare să devină tradiție, și la Brașov, în cinstirea familiei creștine.

Autor: pr. lect.dr. Ciprian Nistor