Sărbătoarea Familiei – Sfinții Adrian și Natalia – la Făgăraș și Victoria

700

Comunitățile Bisericilor „Sfântul Nicolae” – Brâncoveanu din Făgăraș și „Sfântul Ilie” din orașul  Victoria, județul Brașov, care găzduiesc moaștele Sfinților Adrian și Natalia, au sărbătorit din nou împreună ziua de 26 august, praznic al acestor sfinți soț și soție și sărbătoare a familiei.

Sâmbătă seara, în ajunul sărbătorii, la biserica din Făgăraș au fost primite raclele cu moaștele celor doi sfinți ocrotitori ai familiei. Aici a fost oficiată slujba Vecerniei cu Litie și Acatistul Sfinților. A doua zi dimineața cei doi sfinți au fost întâmpinați la Biserica „Sfântul Ilie” din Victoria, unde a fost oficiată Sfânta Liturghie, iar la final a fost înconjurată biserica într-o procesiune cu icoana și raclele Sfinților Adrian și Natalia. În cuvântul său, părintele paroh Adrian Magda a vorbit despre bucuria de a-i avea pe acești sfinți în Țara Făgărașului, centrul țării, ca o sămânță din care să rodească o întărire a familiei și a valorilor ei: iubire, respect, verticalitate, solidaritate.

În după-amiaza zilei, în curtea generoasă a bisericii brâncovenești din Făgăraș a fost organizat un picnic cu jocuri pentru familii cu copii. Activitățile au fost organizate de voluntarii Asociației „Doamna Maria Brâncoveanu”, coordonați de doamna preoteasă Natalia Corlean, și s-au încheiat cu un program de rugăciuni pentru familie oficiat în ctitoria domnească de părintele paroh Marcel Dobrea