Sărbătoarea familiei – Sfinții Adrian și Natalia –  la Victoria și Făgăraș

423

Bisericile „Sfântul Ilie” din orașul Victoria și „Sfântul Nicolae”-Brâncoveanu din Făgăraș, județul Brașov, care găzduiesc moaștele Sfinților Adrian și Natalia, au sărbătorit din nou împreună ziua de 26 august, praznic al acestor sfinți soț și soție și sărbătoare a familiei.

Evenimentul a început în ajun, cu slujba privegherii, la Victoria. După rugăciunea în atmosfera tainică a ceasului de seară, părintele Mihail Bobârnat de la Schitul Chirpăr i-a însuflețit pe cei prezenți cu un cuvânt de îndemn plin de admirație despre viața celor doi sfinți. În final, cuvântul de mulțumire a fost adresat de părintele paroh Adrian Magda.

Sfintele moaște ale celor doi sfinți, soț și soție, au fost întâmpinate în ziua praznicului la Biserica „Brâncoveanu” din Făgăraș. Aici cei prezenți s-au bucurat de Acatistul sfinților și de Sfânta Liturghie. După-masa a fost închinată familiei. Programul a început cu un Te Deum însoțit de rugăciuni pentru familie și a continuat cu un picnic cu jocuri. Familiile prezente și copiii au avut parte de jocuri de cunoaștere, de destindere și de lucru în echipă, precum și de ateliere de teatru, concurs de cultură generală și tir cu arcul.

Autor: Natalia Corlean