Sărbătoarea Sfântului Ignatie Teoforul la Sibiu

252

Bucurie în rândul tinerilor studenți din Sibiu, din cadrul Organizației Tinerilor din Sibiu (OTS), care dis de dimineață – în ziua prăznuirii Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul episcopul Antiohiei – au venit să participe la Biserica „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Pantelimon” din curtea Spitalului Militar din Sibiu, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată de Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, care i-a avut alături pe părintele profesor Dănuț Zamfir Papară și pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

Ca de fiecare dată prin prezența numeroasă și prin răspunsurile frumos interpretate la strană, tinerii au creat o atmosferă duhovnicească deosebită.

În scurtul cuvânt de învățătură, Preasfinția Sa le-a reamintit tinerilor studenți că în această perioadă liturgică în care ne aflăm, de post și rugăciune, trebuie să fim pregătiți și trupește și duhovnicește pentru a-L primi pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, fiecare în ieslea din inima sa. Trupește prin înfrânare de la anumite alimente, iar sufletește prin venirea cât mai des la Biserică, prin spovedanie și dacă este binecuvântare și împărtășanie.

„Vă dorim ca sfintele sărbători ale Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos să le treceți cu pace, cu bucurie. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți”, a încheiat Părintele Episcop.

Părintele Zamfir a mulțumit Preasfinției Sale pentru bunăvoința și dragostea pe care o arată față de tinerii studenți și nu numai, pentru bucuria care o creează de fiecare dată când vine în mijlocul nostru, pentru rugăciunile și mijlocirile către Preabunul Dumnezeu pe care le face spre folosul sufletesc al tuturor, și i-a urat sănătate și păstorire îndelungată.

La sfârșit, ierarhul a miruit și a stat de vorbă cu tinerii studenți, urându-le sărbători fericite, iar părintele Dănuț a împărțit iconițe din partea ierarhului celor prezenți.

Autor: ierod. Ciprian Păsărică