Școala de vară „Academia de Timp Liber” la Ghimbav, Brașov

1462

Parohia Ghimbav I, județul Brașov, în parteneriat cu Școala Gimnazială din Ghimbav, a propus copiilor și tinerilor cu vârste între 7 și 15 ani un proiect de școală de vară, sub denumirea „Academia de Timp Liber”. Deschiderea oficială a școlii de vară a avut loc duminică, 1 iulie.

Proiectul va consta în realizarea de cursuri împărțite în ateliere de creație, pe durata a opt săptămâni, începând cu data de 1 iulie 2018. Fiecare atelier se va realiza în incinta bisericii cu hramul „Sfânta Treime” din orașul Ghimbav, pe o perioadă de două ore, o dată pe săptămână. Copiii vor urma cursurile unor ateliere de pictat icoane pe sticlă, fotografie și imagine artistică, teatru, lectură, meșterit, germană prin joc și joacă și chitară și interpretare vocală. Aceste șapte workshop-uri vor fi conduse de coordonatori tineri, profesioniști, majoritatea membri ai comunității orașului Ghimbav.

„Proiectul de voluntariat «Academia de Timp Liber» se dorește a fi un răspuns la nevoia comunității de a educa nonformal și de a oferi acces la cultură segmentului de vârstă 7 – 15 ani din localitatea noastră. Biserica vine în întâmpinarea copiilor și tinerilor tocmai în bucuria aceasta de a-L oferi pe Hristos celor mai mici dintre noi printr-o ieșire în afara zidurilor, întorcându-ne și transformând biserica într-un «acasă» pentru toți cei peste șaizeci de copii înscriși în proiect”, ne-a spus parohul de la Ghimbav I, Daniel Puia-Dumitrescu, inițiatorul acestei școli de vară.

Centrul pentru copii și tineri

La deschiderea școlii de vară de la Ghimbav au participat peste 40 dintre copiii înscriși în proiect, împreună cu părinții acestora. Coordonatorii atelierelor care vor fi organizate în cadrul școlii de vară de la Ghimbav s-au prezentat și au spus câteva cuvinte și despre ceea ce se va întâmpla la cursurile din această vară din cadrul proiectului inițiat de Parohia Ghimbav 1. A urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri ale copiilor și părinților acestora legate de activitățile din cadrul proiectului și aspectele organizatorice.

Părintele paroh Daniel Puia-Dumitrescu a vorbit în cadrul întâlnirii și despre importanța realizării Centrului de Activități pentru Copii și Tineri de la casa parohială aflată lângă biserica amintită, proiect ce va deschide oportunități pentru o arie mult mai largă de membri ai comunității locale și i-a îndemnat pe cei prezenți să susțină aceste demersuri pe lângă Primăria și Consiliul Local al orașului Ghimbav.

Autor: Dragoș Enea

Foto: Dragoș Enea