Școală de vară pentru copiii din cartierul sibian Turnișor

500

A început a treia ediție a programului „Școala de vară comunitară pentru copii și tineret”, proiect ce aparține Asociației Filantropia „Sfântul Nicolae” din Sibiu-Turnișor. Acesta se va desfășura pe întreg parcursul lunii iulie, în curtea Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din cartierul sibian. Copiii din cartierul Turnișor își pot petrece astfel vacanța de vară într-un mod plăcut și distractiv, chiar aproape de casă.

„În acest moment avem 60 de copii, dar din experiența anului trecut, spre finalul proiectului numărul va fi mult mai mare. Anul trecut am ajuns până la final la un număr de 100 de copii. Copiii sunt împărțiți pe ateliere de lucru specifice activităților: dans, pictură, teatru etc. Activitățile sunt gratuite, iar copiii care doresc să participe trebuie să vină efectiv la activități, să se implice, iar cei care se vor evidenția vor fi premiați la finalul proiectului”, ne-a spus parohul bisericii amintite și președintele asociației organizatoare, Ciprian Creangă. Printre activități se mai numără și cele de socializare prin joc și cuvânt, dar și învățarea unor meșteșuguri cum ar fi arta împletitului de coșuri. De asemenea se va merge la Ștrandul Aqua Fun.

Programul își propune și sprijinirea copiilor aflați în dificultate, dezvoltarea capacităților și deprinderilor sociale și artistice ale acestora venind în continuarea programului „after school” derulat de parohie în timpul anului școlar.

Proiectul este cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității 2018.