Seară duhovnicească la Catedrala din Mediaș

253

În seara de 6 decembrie, la sfârșitul praznicului Sfântului Nicolae, în Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Municipiul Mediaș a avut loc o frumoasă seară duhovnicească. La finalul Vecerniei, părintele protopop Ioan-Ovidiu Găban a vorbit celor prezenți despre importanța activității pastorale și misionare a preoților și dascălilor din mediul rural, precum și despre frumusețea praznicului marelui Ierarh Nicolae, privit prin ochii copilăriei.

După cuvântul părintelui protopop, două grupuri de colindători au colindat credincioșii și preoții aflați de față. Grupurile, formate în mare parte din copii din satele Boian și Calvaser, sate aflate în vecinătatea urbei, au fost coordonate de doamna învățătoare Marinela Surdu și pr. Marius Drăghici, respectiv pr. Mihail Roman. La final, cei doi preoți invitați au rostit un cuvânt de binecuvântare și au făcut urări celor de față.

Seara s-a încheiat cu mulțumirile și darurile oferite oaspeților și nu numai, spre bucuria copiilor, care s-au întors la casele lor cu ochi plini de lumină și inimi vesele.