Seară duhovnicească şi culturală la Râul Sadului

1243

La Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”din Râul Sadului, judeţul Sibiu, a avut loc recent o seară duhovnicească organizată cu sprijinul Primăriei din localitate. Un sobor de şapte preoţi a oficiat slujba Vecerniei şi Sfântul Maslu, binecuvântând credincioşii care au venit în număr mare pentru a se ruga lui Dumnezeu pentru iertare de păcate şi sănătate trupească. De altfel, a devenit o tradiţie ca în preajma praznicului Bunei Vestiri şi a sărbătorii Soborului Sfântului Arhanghel Gavriil, la Râul Sadului să se oficieze Sfântul Maslu. În soborul slujitor s-au aflat parohul Adrian Drăguşin şi preoţi de la parohiile învecinate.

Momente cultural-artistice

După slujba religioasă, regizorul şi actorul Mirona Tatu a oferit credincioşilor şi preoţilor un moment literar-artistic.

“Domnişoara Mirona Tatu ne-a încântat cu prezentarea <<Poveştii băieţelului care şi-a rupt mâna>>, o poveste care a impresionat şi emoţionat profund audienţa. Momentul acesta literar-artistic inedit a fost urmat de un minunat concert de cântece bizantine specifice postului, susţinut de către membrii Grupului psaltic <<Sfântul Andrei Şaguna>> din Sibiu, dirijaţi de protopsaltul Gelu Colpos, nişte adevăraţi profesionişti ai muzicii bizantine,care au reuşit la rândul lor să transpună audienţa în starea de spirit specifică postului, în manieră autentic bizantină. Evenimentul a avut loc în prezenţa şi cu susţinerea primarului şi viceprimarului comunei noastre cărora le-am adus calde mulţumiri pentru faptul că au reuşit să editeze şi să distribuie credincioşilor primul număr din foaia comunei noastre, o publicaţie deosebit de interesantă şi atractivă”, ne-a spus pr. Adrian Drăguşin.

Autor: Ştefan Mărculeţ