Seară tematică de discuții cu tinerii la Sibiu

1046

În seara zilei de 8 martie, Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului a organizat o seară tematică de discuții, având ca temă „Binele de zi cu zi”. Evenimentul s-a desfășurat la Librăria „Habitus” din Sibiu și a reunit peste 20 de studenți de la mai multe facultăți din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

„Întâlnirea și-a propus să aducă împreună tinerii pentru un dialog constructiv și liber, pe o temă care ține de cotidian, și anume Binele. Din pricina vitezei cu care ne desfășurăm activitatea de zi cu zi, omitem să remarcăm binele care ne înconjoară și binele care ne este la îndemână, pe care putem să îl cuprindem în fapte mărunte. Binele cotidian trimite la Binele absolut, care este Dumnezeu, Cel care este izvorul binelui. Darul vieții și purtarea de grijă a lui Dumnezeu asupra întregii făpturi ne cheamă la comuniune, la conștientizarea binelui și, totodată, ne responsabilizează să devenim realizatori ai binelui în jurul nostru. Evanghelia, „Vestea cea bună”, mărturisește tocmai despre acest bine la care sunt chemați oamenii de către Dumnezeu. Tinerii participanți la discuție au accentuat rolul important pe care îl are comunitatea parohială în multiplicarea binelui și în antrenarea oamenilor spre acte de binefacere. De asemenea, a fost punctat rolul definitoriu pe care îl au acțiunile de voluntariat în cadrul comunității. Acestea sunt expresia cea mai concretă a dedicării cu dezinteres în sprijinul unei cauze bune, nobile, și contribuie la dezvoltarea unei personalități sănătoase”, ne-a spus Alexandru Dădîrlat de la Departamentului de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

La discuții au participat reprezentanți ai Sectorului cultural și ai Departamentului de Tineret ai Arhiepiscopiei Sibiului. Serile de discuții studențești se vor desfășura cu regularitate.

Participanților la discuții le-a fost oferit un ceai, din partea comunității parohiale Sibiu – Cibin II, reprezentată de parohul Vasile Dariciuc.

Serile tematice de discuții studențești organizate de Departamentul de Tineret se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.