Ședință a Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc din Arhiepiscopia Sibiului

849

În Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc marți, 14 martie, ședința anuală a Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului. Ședința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de care s-au aflat vicarul eparhial, pr. Ilarie Benchea și președintele CAR din Arhiepiscopia Sibiului, pr. Octavian Dumitru.

La ședință au fost prezenți membrii Adunării Generale din cele 11 protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului, iar ordinea de zi a cuprins prezentarea de rapoarte și aprobarea lucrărilor pentru anul curent.

„Lucrările ședinței au cuprins prezentarea și aprobarea dării de seamă pe anul 2016, prezentarea raportului de cenzori și proiectul de buget pe anul 2017. Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu pentru binecuvântare și pentru sprijinul adus în calitate de președinte de onoare al Casei de Ajutor Reciproc”, ne-a spus pr. Octavian Dumitru.

Binecuvântare și recunoștință

În cuvântul de binecuvântare IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe membrii Adunării Generale a CAR și le-a mulțumit pentru activitatea de până acum de a veni în sprijinul preoților din Arhiepiscopia Sibiului.

„Mulțumesc celor care conduc această frumoasă și folositoare instituție. M-am bucurat când am văzut prezentarea cu motivație, insistență și răspundere toate solicitările preoților noștri. Ne rugăm lui Dumnezeu să vă dea sănătate pentru a avea aceeași râvnă în ajutorarea celor aflați în lipsuri”, a spus ierarhul.

În cadrul ședinței s-a ținut un moment de reculegere pentru membrii CAR din Arhiepiscopia Sibiului care au trecut la Domnul în perioada trecută de la ultima întâlnire a Adunării Generale.