Ședință a Casei de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Sibiului

636

În Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc marți, 13 martie, Adunarea Generală a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a Arhiepiscopiei Sibiului. Ședința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

La lucrările adunării CAR a Arhiepiscopiei Sibiului au participat reprezentanții celor 11 protopopiate din eparhie, precum și membrii conducerii instituției.

În debutul ședinței, IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit tuturor celor implicați în buna funcționare a CAR a Arhiepiscopiei Sibiului.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra noastă în activitatea desfășurată și în această structură de mare folos pentru preoții și credincioșii noștri care sunt beneficiarii direcți ai sprijinului oferit. Noi ne ajutăm reciproc și este esențial să fim alături unii de alții. CAR este deosebită cu totul de alte instituții financiare care au dobânzi calculate pe mari interese. Interesul nostru principal este să-i ajutăm pe cei care au nevoie pentru ca și ei să ne poată ajuta apoi în lucrarea din cadrul Bisericii”, a spus ierarhul.

Președintele CAR, pr. Octavian Dumitru a prezentat mai apoi darea de seamă pe anul 2017, după care a fost prezentat raportul Comisie de cenzori și proiectul de buget pe anul 2018.