Ședință administrativă la Protopopiatul Sibiu

800

Preoții de la parohiile arondate Protopopiatului Sibiu au participat miercuri, 16 ianuarie, la prima ședință administrativă din acest an. Ședința de lucru a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Alături de ierarh s-a aflat protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, care i-a mulțumit Părintelui Mitropolit pentru prezența la prima ședință a preoților din Protopopiatul Sibiu din anul care a început. În cadrul ședinței s-a prezentat un bilanț al activităților pastoral-misionare și social-filantropice desfășurate în anul 2018 în cadrul comunităților parohiale din Sibiu și din împrejurimi, ierarhul mulțumindu-le slujitorilor sfintelor altare pentru implicarea lor în viața parohiilor și în activitățile organizate de Arhiepiscopia Sibiului. Conform celor spuse de protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit preoților din Sibiu pentru participarea și în anul 2018 la hramurile Catedralei mitropolitane din oraș, precum și la slujbele în sobor organizate, așa cum este tradiția de ani de zile, la praznicul Sfintelor Paști și la Nașterea Domnului. De asemenea, ierarhul le-a mulțumit preoților pentru implicarea în organizarea Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu din perioada 6-9 septembrie, când foarte mulți preoți din Protopopiatul Sibiu și din întreaga eparhie i-au ajutat pe cei aproape 3000 de tineri participanți la cel mai important eveniment ortodox de tineret din țară să petreacă în cetatea transilvăneană câteva zile de neuitat.

Proiecte sociale în parohii

Un important punct al discuțiilor din cadrul ședinței de la Protopopiatul Sibiu a fost realizarea unor proiecte sociale în cadrul parohiilor și în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului pentru anul în care am intrat. IPS Mitropolit Laurențiu i-a îndemnat pe preoții din Sibiu să susțină activitatea Cantinei sociale „Sfântul Stelian” a eparhiei prin activități filantropice periodice menite să aducă bucurie și mângâiere credincioșilor aflați în dificultăți materiale. La fiecare parohie din Sibiu va avea loc începând cu acest an un proiect social-filantropic prin care oamenii nevoiași să primească hrană caldă în fiecare zi de la cantina Arhiepiscopiei Sibiului. În fiecare zi, peste 50 de porții de hrană caldă vor fi luate de preoții din Sibiu de la cantina menționată pentru a fi împărțită nevoiașilor din cadrul comunităților parohiale.

În cadrul ședinței administrative au fost transmise și ultimele hotărâri ale Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului și au fost discutate și diferite probleme de ordin administrativ.