Ședință administrativă la Protopopiatul Sibiu

484

La sediul Protopopiatului Sibiu a avut loc joi, 14 martie, ședința administrativă lunară cu preoții din parohiile arondate acestei protoierii. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe puncte de discuții privind aspecte administrative și de organizare a parohiilor. În cadrul ședinței s-a prezentat Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei, precum și modul de organizare a colectei pentru Fondul Central Misionar.

La ședința de la Sibiu a fost prezent și consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. dr. Adrian Roman, care a prezentat mai multe teme și subiecte privind o mai bună organizare a Proiectului „Fericiți cei milostivi” al eparhiei, prin care preoții de la bisericile din Sibiu oferă hrană caldă nevoiașilor din comunități, cu sprijinul Cantinei „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Sibiului.

 Marșul pentru Viață

Totodată la ședință a fost prezent Ștefan Raicu de la  Departamentul de Tineret al Sectorului cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului. Ștefan Raicu a adus în atenția preoților importanța implicării lor cât și a credincioșilor din parohiile sibiene la Marșul pentru Viață din acest an, care va avea loc pe 23 martie 2019.

 În continuare, preotul Mihai Petian de la Biserica „Duminica Tuturor Sfinților” din Sibiu a lansat cartea „Prologul Evangheliei de la Ioan”. Prezentarea cărții a fost făcută de pr. prof. dr. Vasile Mihoc, care de altfel a redactat și Cuvântul înainte, cuprins în cartea sus menționată.

Părintele protopop Ioan Coșa a încheiat ședința administrativă insistând pe responsabilizarea preoților în perioada Postului Mare pentru a răspunde chemării sacramentale și duhovnicești în parohii.