Ședință administrativă la Protopopiatul Sibiu: implicarea parohiilor în organizarea ITO 2018

1225

Preoții Protopopiatului Sibiu s-au întrunit joi, 15 martie, în cadrul ședinței administrative lunare. Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, iar discuțiile s-au axat pe organizarea Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși.

Înainte de începerea lucrărilor ședinței ierarhul a oficiat o slujbă de sfințire a sediului Protopopiatului Sibiu care a fost renovat recent prin crearea unor noi spații de lucru. De asemenea, curtea protopopiatului a fost reamenajată în ultima perioadă pentru a oferi spații pentru parcare și pentru activități administrative.

Un punct important pe ordinea de zi a ședinței preoțești a fost implicarea parohiilor din protopopiat în organizarea Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, manifestare care va avea loc la Sibiu în perioada 6-9 septembrie.

„Am cerut preoților să se implice în organizarea evenimentului deosebit pe care îl vom găzdui anul acesta în perioada 6-9 septembrie. Le-am solicitat preoților să devină parteneri în organizare, să ne ajute cu tot ceea ce pot ei ca voluntari și mai ales să transmită mesajul nostru pe care l-am oferit acum credincioșilor din parohii. Este vorba de o scrisoare pastorală prin care îi invităm pe credincioși să fie prezenți la deschiderea evenimentului alături de tineri, în Piața Mare, un spațiu generos care trebuie onorat prin prezența noastră cât mai numeroasă. În al doilea rând, cei care doresc să stabilească relații de prietenie cu diferiți invitați, fie din țară, fie din străinătate, pot să ne ofere și un anumit spațiu care să fie pus la dispoziția invitaților noștri, în familie. Considerăm că acest lucru va fi o prelungire a evenimentului, nu doar printr-o simplă amintire, ci printr-o prietenie stabilită la Sibiu, care va dura peste timp”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Moment de binecuvântare

În cadrul ședinței de la Protopopiatul Sibiu a fost prezentat stadiul lucrărilor de construcție la mai multe biserici noi din Sibiu și împrejurimi și a fost transmis programul liturgic de la Catedrala mitropolitană la praznicul Floriilor, în Săptămâna Pătimirilor și la praznicul Învierii Domnului.

„Sunt zile în viața unui protopopiat care marchează istoria acestuia. O astfel de zi am avut și noi în Protopopiatul Sibiu prin prezența Înaltpreasfinției Sale la ședința administrativă de astăzi. Momentul de astăzi a fost unul marcant pentru că s-au binecuvântat lucrările de renovare și de amenajare a interiorului și exteriorului protopopiatului. A fost o zi de bilanț și de mulțumire duhovnicească pentru care aducem recunoștință lui Dumnezeu și respect și toată prețuirea Înaltpreasfinției Sale care a binecuvântat lucrarea noastră. Noi am înțeles misiunea și rolul pe care trebuie să-l avem în organizarea Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, pentru că suntem protopopiatul gazdă și trebuie să ne ridicăm la așteptările și la chemarea momentului de organizare acestui eveniment deosebit. Toată preoțimea susține misiunea, rolul și  determinarea Înaltpreasfinției Sale pentru ca toată desfășurarea evenimentului să fie o reușită”, a spus protopopul de Sibiu, Ioan Coșa.

La final s-au discutat ultimele decizii ale Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului precum și alte aspecte din viața administrativă și pastoral-misionară a comunităților parohiale.