Ședință de lucru a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului

1054

În Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc sâmbătă, 9 februarie, ședința de lucru a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului. Lucrările au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Ședința de lucru a fost precedată de Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți în capela Facultății de Teologie din Sibiu, urmată de un Te Deum oficiat de IPS Mitropolit Laurențiu, alături de preoți și diaconi. La slujbele religioase au fost prezenți membrii laici și clerici ai Adunării eparhiale, mulțumind lui Dumnezeu pentru toate realizările anului trecut în Arhiepiscopia Sibiului.

În debutul ședinței de lucru, IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit tuturor colaboratorilor din cadrul aparatului administrativ eparhial pentru implicarea lor activă în activitățile și proiectele desfășurate în anul 2018.

„A fost o ocazie deosebită de a-I mulțumi în cadru solemn lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră în timpul anului trecut și de a-I cere ajutorul și ocrotirea pentru anul în care am intrat. Cea mai importantă realizare a noastră din anul care a trecut a fost Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu, care ne-a umplut inimile de bucurie și care ne-a angajat deja într-o lucrare continuă cu tineretul nostru, pentru că și anul acesta, la Brașov, se va continua această întrunire cu tineri din eparhia noastră, pentru ca toate realizările și împlinirile din această mare întrunire să nu rămână doar un ecou istoric, ci ele să se împlinească în toate parohiile noastre”, ne-a spus ierarhul.

Noi proiecte educaționale și sociale

Un rezumat al activităților administrative, cultural-educaționale, social-filantropice și pastoral-misionare a fost prezentat membrilor Adunării eparhiale prin intermediul unui film de jumătate de oră, cu imagini video și foto care au surprins de-a lungul anului 2018 toate eforturile depuse de cei implicați în proiectele eparhiale. Bilanțul activităților din 2018 a fost discutat apoi pe sectoare, pentru ca mai târziu să fie prezentat și votat bugetul pentru anul 2019 și proiectele ce se vor desfășura în acest an.

„Am prezentat proiectele de viitor, care sunt multe și sperăm să ne angajăm și mai mult în lucrarea educațională prin construirea unei noi grădinițe și deja am început aceste lucrări de construcție, apoi avem noi proiecte sociale în așa fel încât implicarea în acest domeniu să însoțească misiunea și pastorația Bisericii. Avem o mare răspundere pentru educația tineretului și ocrotirea acestuia în așa fel încât viitorul Bisericii noastre, să fie asigurat, cu binecuvântarea lui Dumnezeu”, ne-a mai spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Au fost discutate și aprobate proiecte precum finalizarea lucrărilor de amenajare a Centrului cultural-educațional de la Tărlungeni, județul Brașov, amenajarea și deschiderea Centrului social de zi pentru vârstnici al Arhiepiscopiei Sibiului, amenajarea Centrului multicultural „Nicolae Bălan” al eparhiei, amenajarea Institutului cultural muzeal al Mitropoliei Ardealului și proiectul filantropic deja aflat în desfășurare în parteneriat cu parohiile sibiene, „Fericiți cei milostivi”.

În cadrul ședinței au fost aprobate două noi distincții eparhiale: Ordinul ctitoricesc „Mitropolit Ioan Mețianu”, pentru vrednicii ctitori și binefăcători, precum și Ordinul „Anastasia Șaguna”, ce se va acorda monahiilor, preoteselor și profesoarelor credincioase și vrednice, implicate în slujirea cultural-educațională a Bisericii.