Ședință de lucru a Consiliului Arhiepiscopiei Sibiului

764

În Sala Profesorală a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc vineri, 8 decembrie, o ședință de lucru a Consiliului Arhiepiscopiei Sibiului. Ședința consiliului eparhial a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de care s-au aflat Preasfințitul Ilarion, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, consilierii eparhiali și protopopii din eparhie.

În cadrul ședinței au fost discutate și aprobate toate hotărârile luate de Permanența Consiliului eparhial în perioada trecută de la ultima ședință a Consiliului eparhial. Astfel, sectorul administrativ-bisericesc a prezentat numirile, transferurile și pensionările din acest an în rândul preoților, angajările și încetările de activitate din cadrul personalului neclerical, rearondările și înființările de posturi clericale. De asemenea s-a avizat programul noilor alegeri în organismele bisericești din eparhie.

Sectorul economic a prezentat problemele legate de proprietățile parohiale, iar sectorul cultural a prezentat proiectul pentru organizarea Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Întreaga Lume din anul viitor.

Ședința s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire și de binecuvântare din partea IPS Mitropolit Laurențiu.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru binecuvântarea pe care a revărsat-o asupra noastră, pentru lucrările împlinite, dar și pentru cele pe care le avem în desfășurare și pe care le vom încheia”, ne-a spus ierarhul.