Ședință de lucru a Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului

1055

În Sala „Spiridon Cândea” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc marți, 23 octombrie, o ședință de lucru a Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului. Ședința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de care s-au aflat Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și vicarul eparhial, pr. Ilarie Benchea.

Alături de membrii Consiliului eparhial au fost prezenți la ședința de lucru și protopopii din Arhiepiscopia Sibiului, consilieri eparhiali și membri ai administrației eparhiale.

Rapoartele sectoarelor de activitate

În cadrul ședinței au fost discutate toate problemele administrative, social-filantropice și culturale prezentate de sectoarele eparhiale.

„Pe ordinea de zi s-au aflat rapoartele fiecărui sector din cadrul administrației Arhiepiscopiei Sibiului. Au fost discutate aspectele caracteristice fiecărui sector în parte: numirile, transferările, încetările de activitate, posibilele rearondări de protopopiate și parohii, precum și aspecte legate de proprietățile parohiale care au nevoie de discuția și aprobarea Consiliului eparhial în calitate de organism executiv al Adunării eparhiale. Au fost evaluate și două acțiuni care au marcat istoria în toamna acestuia și anume Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși care a avut loc la Sibiu în luna septembrie și referendumul pentru redefinirea căsătoriei în Constituția României”, ne-a spus consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală.

În cadrul aceleiași ședințe au fost discutate și alte aspecte din viața bisericească și administrativă a Arhiepiscopiei Sibiului, cum ar fi îmbunătățirea activității Cantinei sociale „Sfântul Stelian”, unde se dorește ca în scurt timp să fie oferită hrană la cât mai multe persoane nevoiașe.