Ședință de lucru a Consiliului și Adunării eparhiale din Arhiepiscopia Sibiului

1098

În Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc sâmbătă, 27 ianuarie, o ședință de lucru a Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale din Arhiepiscopia Sibiului.

Ședința de lucru a celor două foruri eparhale a fost condusă de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Alături de ierarh s-au aflat în prezidiu Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, vicarul eparhial, pr. Ilarie Benchea și secretarul eparhial, pr. Cristian Vaida.

În dimineața zilei a fost oficiată Sfânta Liturghie în capela Facultății de Teologie, iar soborul slujitor a fost condus de PS Episcop Ilarion Făgărășanul și format din consilieri eparhiali și protopopi din Arhiepiscopia Sibiului. După Sfânta Liturghie, soborul slujitor a oficiat un Te Deum la care au participat IPS Mitropolit Laurențiu și membrii Consiliului și Adunării eparhiale. Au fost citite rugăciuni de mulțumire pentru toate realizările din anul trecut în Arhiepiscopia Sibiului, dar și rugăciuni de cerere a ajutorului ceresc pentru lucrările misionare, pastorale și administrative din anul 2018.

Misiune și pastorație

La începutul ședinței de lucru IPS Mitropolit Laurențiu a adresat un cuvânt de mulțumire pentru toți membrii Consiliului și Adunării eparhiale, dar și pentru toți angajații sectoarelor eparhiale care au trudit în 2017 pentru a îndeplini obiectivele propuse la începutul anului trecut.

„Vă mulțumim pentru atașamentul deosebit, pentru râvna și sprijinul cu care ați venit în întâmpinarea lucrărilor pe care noi le-am desfășurat în anul care a trecut. Este un moment de bilanț, un moment de angajare pentru continuarea și împlinirea altor lucrări pe care le-am prevăzut pentru acest an. Ne reamintim acum ce am lucrat prin sectoarele noastre de activitate și îi felicităm pe toți conducătorii acestor sectoare”, a subliniat ierarhul.

Ședința a continuat cu prezentarea unui material video realizat în cadrul sectorului cultural de reprezentanții Departamentului de Tineret, cu sprijinul Centrului regional „Trinitas”. În cadrul materialului video au fost prezentate pe scurt activitățile tuturor sectoarelor eparhiale din anul trecut, dar și lucrarea misionar-pastorală a IPS Mitropolit Laurențiu și a PS Episcop Ilarion Făgărășanul.

Au urmat discuții și prezentări detaliate referitoare la activitatea din 2017 a Arhiepiscopiei Sibiului, precum și prezentarea proiectului de buget și a altor proiecte de activități din acest an, în special cel al Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși din Întrega Lume, care va avea loc la Sibiu în perioada 6-9 septembrie.