Ședință de lucru ITO-Sibiu 2018 cu reprezentanții Centrului de presă „Basilica” al Patriarhiei Române

2079

Comitetul de organizare a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO) din 2018 s-a întâlnit luni, 5 februarie, cu reprezentanții Centrului de presă „Basilica” al Patriarhiei Române. Discuțiile au vizat colaborarea între organizatorii ITO 2018 și Centrul „Basilica” în privința mediatizării manifestărilor din 6-9 septembrie 2018.

Întâlnirea a avut loc în Sala „Fidelis” a Centrului de Tineret din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și a avut ca principal obiectiv colaborarea dintre Centrul de presă „Basilica” (Televiziunea Trinitas TV, Radioul Trinitas, Ziarul Lumina și Agenția de presă „Basilica”) și organizatorii ITO 2018 pentru promovarea mediatică atât a evenimentelor din Arhiepiscopia Sibiului care vor pregăti întâlnirea tinerilor ortodocși, cât și a manifestărilor cuprinse în programul din perioada 6-9 septembrie 2018.

Lucrările ședinței au fost binecuvântate de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului care a participat la o parte din discuții și le-a mulțumit reprezentanților Centrului de presă „Basilica” pentru eforturile depuse constant în promovarea activităților misionare, pastorale, educative și social-filantropice ale Bisericii noastre.

Impact mediatic

Oaspeții de la Sibiu au avut posibilitatea să afle mai multe despre conceptul ITO 2018, programul din perioada 6-9 septembrie, stadiul actual de implementare a proiectului, obiectivele propuse de organizatori și în mod special impactul evenimentului asupra tinerilor din Mitropolia Ardealului și asupra comunității sibiene.

„Echipa noastră a discutat cu reprezentanții Centrului de presă «Basilica» al Patriarhiei Române aspecte legate de promovarea evenimentului, precum și aspecte organizatorice legate de desfășurarea efectivă a manifestării din septembrie 2018. Ceea ce dorim este ca impactul ITO 2018 în mediile de comunicare să fie unul maximal și pe măsura evenimentului, dar totodată ne dorim să identificăm și ceea ce este de făcut pentru ca acest proiect al întâlnirii să fie doar începutul pentru tinerii ortodocși cărora am dori să le oferim o formă continuă de întâlnire și după ITO 2018”, ne-a spus consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală.

 Concluziile întâlnirii de lucru au cuprins diferite aspecte ale colaborării dintre comitetul de organizare ITO 2018 și componentele Centrului de presă „Basilica”, aspecte tehnice și organizatorice ale acestei colaborări, precum și un scurt calendar al evenimentelor cu tinerii din Arhiepiscopia Sibiului care vor fi mediatizate în perioada următoare.