Ședință festivă a Consiliului Județean Sibiu

472

În sala de festivități a Consiliului Județean Sibiu a avut loc miercuri, 29 noiembrie, o ședință festivă dedicată Zilei Naționale a României. În cadrul ședinței extraordinare a fost acordat titlul de cetățean de onoare al județului Sibiului episcopului emerit din cadrul Bisericii Evanghelice C.A. din România, Christoph Klein.

La ceremonie a fost prezent și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, alături de care s-au aflat subprefectul Horațiu Marin, primarul Astrid Fodor, rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, prof. univ. dr. Ghiță Bârsan, episcopul Bisericii Evanghelice C.A. din România, Reinhart Guib, iar în sală s-au aflat alături de consilierii locali numeroși invitați, printre care pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu și rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. Ioan Bondrea.

IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat slujba de Te Deum pentru ziua națională a României, iar mai apoi oaspeții au susținut prelegeri și au transmis mesaje de felicitare cu ocazia acestei sărbători a neamului.

După citirea cuvântului „Laudatio”, președinta Daniela Cîmpean i-a înmânat episcopului emerit Christoph Klein diploma de cetățean de onoare și însemnele specifice.

Festivitatea s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire al noului cetățean de onoare al județului Sibiu.