Ședință festivă la Consiliul Județean Sibiu

312

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a participat joi, 29 noiembrie, la ședința festivă a Consiliului Județean Sibiu dedicată Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri. Ierarhul a oficiat un Te Deum pentru binecuvântarea tuturor celor care ostenesc în Consiliul Județean Sibiu pentru binele comunităților din județ și a adresat un cuvânt de felicitare.

„Se cunoaște ceea ce a făcut Biserica pentru realizarea Marii Uniri de la 1918 și este bine să se cunoască pentru că instituția pe care o reprezint a fost implicate directă și nu doar printr-un act, ci printr-o perioadă îndelungată de pregătire, și apoi printr-un act de menținere a unității de neam și de credință timp de 100 de ani până în prezent”, a spus ierarhul.

Ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, iar printre invitați s-au numărat Episcopul Bisericii Evanghelice C.A., Excelența Sa Reinhart Guib, comandantul Garnizoanei Sibiu și rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, generalul Ghiță Bârsan, primari ai comunelor din județul Sibiu, precum și alți invitați. Oficialitățile prezente au transmis mesaje de felicitare, iar momentul de mare importanță pentru români, proclamarea Unirii de la 1 decembrie 1918, a fost evocat de directorul Serviciului Județene Sibiu al Arhivelor Naționale, Alexiu Tatu.

Un grup de copii din Gura Râului a interpretat la final cântece patriotice și colinde, iar momentul de sărbătoare s-a încheiat cu o horă a unirii în curtea instituției.