Sedinte de lucru ale Adunarii si Consiliului eparhiale ale Arhiepiscopiei Sibiului

655
Sedinta de lucru Centru Eparhial

Sâmbătă, 23 ianuarie, au avut loc şedinţele Consiliului şi Adunării eparhiale din Arhiepiscopia Sibiului, din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, şi din Episcopia Oradiei. În cadrul şedinţelor au fost prezentate dările de seamă şi rapoartele pentru activitatea din anul trecut şi s-au prezentat proiectele pentru acest an.

În Aula „Mitropolit Ioan Meţianu” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfân­tul Andrei Şaguna” din Sibiu a avut loc sâmbătă, 23 ianuarie, şedinţele Consiliului şi Adunării eparhiale din Arhiepiscopia Sibiului.

Şedinţele de lucru ale Consiliului eparhial şi Adunării eparhiale din Arhiepiscopia Sibiului au fost precedate de Sfânta Liturghie, oficiată în capela facultăţii. Slujba religioasă a fost oficiată de Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. După Sfânta Liturghie, ierarhul şi soborul slujitor au oficiat un Te Deum în prezenţa Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, şi a membrilor Consiliului eparhial şi ai Adunării eparhiale. S-au rostit rugăciuni de mulţumire pentru ajutorul primit în toate activităţile pastoral-misionare, culturale, social-filantropice şi duhovniceşti, desfăşurate anul trecut în Arhiepiscopia Sibiului. Soborul şi participanţii au înălţat rugăciuni pentru binecuvântarea şi sprijinul tuturor clericilor şi credincioşilor din eparhie, pentru a trudi şi în acest an pentru binele Bisericii lui Hristos.

Prima şedinţă prezidată de IPS Mitropolit Laurenţiu a fost cea a Consiliului eparhial, în cadrul căreia s-au prezentat şi aprobat toate hotărârile Permanenţei Consiliului eparhial, luate de la ultima şedinţă a forului de conducere a eparhiei. Au fost prezentate şi aprobate schimbările de personal din eparhie, hotărârile din activitatea cultural, socială şi duhovnicească.

Educaţia tineretului

După încheierea şedinţei au urmat lucrările Adunării eparhiale, unde au fost prezentate şi aprobate dările de seamă ale sectoarelor eparhiale, care desfăşoară activităţile Arhiepiscopiei Sibiului în domeniul administrativ-bisericesc, cultural şi mass-media, social-filantropic, economic şi financiar, precum şi în organizarea monahală.

„Am reuşit să facem un bilanţ al activităţii pe care Arhiepiscopia noastră a desfăşurat-o pe parcursul anului care a trecut. Adunarea eparhială a primit cu multă bucurie şi dăruire dările de seamă prezentate de sectoarele bisericeşti şi le-am mulţumit tuturor pentru implicarea permanentă în aceste lucrări. Este important să vedem bilanţul activităţilor din anul trecut, dar şi dorinţa tuturor de a se implica şi mai mult în lucrările Bisericii, în vremuri tulburi şi neprielnice. Dorim să ne implicăm şi mai mult în educaţia tineretului, mai ales în acest an dedicat tineretului ortodox. Vrem să extindem activitatea social-filantropică, aşa încât Biserica să-şi facă simţită prezenţa şi să fie apărată de credincioşii care se bucură de toate darurile venite de la Dumnezeu.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru toate, pentru darurile revărsate asupra preoţilor şi credincioşilor noştri. Le mulţumim tuturor credincioşilor care au stat alături de noi în împlinirea lucrărilor noastre. Fără implicarea lor noi n-am fi reuşit să facem nimic. Am adus mulţumire şi pentru ajutorul primit de la Stat, prin contribuţia la salariile noastre, dar şi pentru sprijinul oferit la refacerea locaşurilor noastre de cult şi la zidirea de noi biserici”,

ne-a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

Proiectele noi pentru anul 2016 au fost prezentate şi aprobate, iar membrii Adunării eparhiale au avut posibilitatea să discute pe marginea acestora şi să contribuie la perfecţionare lor.

Sursa: Ziarul Lumina, Editia de Transilvania