Sediul Asociației „Sfântul Nectarie” din Ticușu Vechi, Brașov, a fost sfințit

1435

La Ticușu Vechi, județul Brașov, a fost sfințit recent sediul Asociaţiei „Sfântul Nectarie” din Parohia „Buna Vestire”.  Prin această asociație mai multe parohii din Protopopiatul Rupea vor desfășura activități în cadrul unor proiecte comune.

Slujba de sfințire a sediului a fost oficiată de un sobor de preoți condus de protopopul de Rupea, Alexandru Ion Petrica. La slujba religioasă au participat mai mulți credincioşii din parohia brașoveană, veniți să participe la momentul de sărbătoare din comunitatea lor.

În cadrul asociației din Ticușu Vechi se vor desfășura o serie de activități menite să sprijine credincioșii care au nevoie de ajutorul semenilor, dar și activități duhovnicești și culturale.

 „Asociaţia «Sfântul Nectarie» din Ticușu Vechi a fost înfiinţată încă din anul 2013, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Asociația îşi propune desfăşurarea de activităţi social-filantropice şi culturale destinate tuturor celor care cu multă credinţă îşi îndreaptă speranţa către ajutorul Mântuitorului Iisus Hristos, dăruit nouă, tuturor prin Duhul Sfânt, în Biserica Sa dreptmăritoare. Până în prezent am avut mai multe activități, amintind aici atelierele de pictură pentru copii desfășurate împreună cu mai multe parohii”, ne-a spus protopopul de Rupea, Alexandru Ion Petrica.

Proiecte comune în parohii

Asociația din Ticușu Vechi va oferi sprijin mai multor parohii din zonă în activitățile social-filantropice, duhovnicești și culturale. Preoții din aceste comunități parohiale vor colabora în cadrul unor proiecte comune.

„Prin mijlocirea  Sfântului Nectarie şi cu ajutorul Maicii Domnului, preoţii împreună-lucrători din mai multe comunităţi ortodoxe ale protopopiatului Rupea nădăjduiesc în ajutorul lui Dumnezeu pentru realizarea proiectelor comune, ce se vor desfăşura în cadrul asociaţiei. Vor fi implicate în activități comune parohiile Comăna de Jos, Viscri, Crihalma, Bogata, Mateiaş, Ungra, Ticuşu Nou, Racoş, Comăna de Sus, Cuciulata şi Ticuşu Vechi. Toate aceste parohii fac parte din Asociația «Sfântul Nectarie». Dăm slava lui Dumnezeu şi mulţumire pentru toate darurile duhovniceşti revărsate asupra noastră”, ne-a mai spus părintele Alexandru Ion Petrica.

După sfințirea sediului Asociației „Sfântul Nectarie” din Ticuși Vechi, soborul de preoți a oficiat în Biserica „Buna Vestire” din parohie slujba Sfântului Maslu, în prezența multor credincioși. La final, preoții și credincioșii au participat la o agapă frățească oferită de Parohia Ticușu Vechi pentru a încheia sărbătoarea din satul brașovean.