Sesiune de formare a voluntarilor Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului

678

Cu mai puțin de o săptămână înainte de începerea Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului, eveniment care se va desfășura anul acesta la Brașov în perioada 16-18 august, tinerii voluntari implicați în organizarea manifestărilor s-au reunit la Centrul socio-cultural pentru tineret ,,Sfânta Eugenia” al Protopopiatului Brașov, așezământ situat în localitatea Tărlungeni. Întâlnirea de lucru a voluntarilor a avut loc duminică, 11 august, tinerii participând la începutul zilei la Sfânta Liturghie oficiată de părintele Ionuț-Marcel Pop, directorul Seminarului Teologic Ortodox ,,Dumitru Stăniloae” din Brașov. Răspunsurile liturgice au fost date de către tinerii prezenți.

Binecuvântare arhierească

După Sfânta Liturghie tinerii voluntari facilitatori, voluntari de logistică și voluntari animatori socio-culturali au participat la o penultimă sesiune de formare. Aceștia au primit informații  despre specificul evenimentului, numărul de participanți ce se vor afla în cele trei zile la Brașov și alte detalii organizatorice.

Totodată tinerii prezenți au primit vizita Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care i-a binecuvântat asigurându-i de toată susținerea și aprecierea pentru activitățile desfășurate. Alături de Părintele Mitropolit s-au aflat părintele arhimandrit Ioachim Tomoioagă, vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului și părintele Dănuț-Gheorghe Benga, protopopul de Brașov și gazda evenimentului de anul acesta.

Autor: Sergiu Hodaș