Sesiune de informare la Centrul „Guliver” din Sibiu

1126

Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a organizat la sfârșitul săptămânii trecute o sesiune de informare în rândul tinerilor instituționalizați din Centrul de Plasament “Guliver” din Sibiu. Activitatea a marcat Ziua Mondială Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă și s-a desfășurat în parteneriat cu Liceul de Industrie Alimentară “Terezianum” din Sibiu. Sesiunea de informare a fost urmată de discuții interactive pe următoarele teme: categoriile posibile de exploatare prin muncă, drepturile legislative ale copiilor și nu în ultimul rând modurile prin care tinerii se pot feri de riscurile de a deveni victime ale traficului de persoane.

La sesiune au participat consilierul socialul de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Ciprian Cândea și inspectorul social Marius Talmațchi, iar din partea liceului menționat au participat prof. Cornelia Popa și  psihologul școlar Anca Telespan.

La finalul activității, cei 18 tineri ai Centrului de Plasament “Guliver” au primit din partea Arhiepiscopiei Sibiului sucuri și dulciuri, iar din partea Liceului de Industrie Alimentară “Terezianum” au primit produse de patiserie.

 

Autor: Ștefan Mărculeț