Sesiune de informare pentru elevii sibieni

721

În Aula „Avram Iancu” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a avut loc joi, 23 martie, o sesiune de informare despre siguranța rutieră, destinată elevilor de la școlile și liceele din oraș. Un număr mare de tineri a participat la sesiunea de informare care i-a avut ca invitați speciali pe pr. conf. univ. dr. Constantin Necula și pe lect. univ. dr. Florin Coșuleț. De altfel, printre partenerii Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu s-a aflat și Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială. Alături de invitații amintiți au transmis mesaje către tineri conducerea Inspectoratului Județean de Poliție, inspectorul școlar Bianca Florea, inspectorul pentru învățământ al Arhiepiscopiei Sibiului, Sorin Joantă și alte oficialități.

Sprijin pentru victimele accidentelor

În cadrul evenimentului a avut loc și festivitatea de premiere a Concursului „Prevenție prin arte”. Peste 50 de desene realizate de elevi de la instituții de învățământ școlar din Sibiu, cu tema prevenției accidentelor rutiere și a violenței, au fost înscrise în concurs și au fost premiate. Totodată, concursul a avut și o latură social-filantropică.

„Ne bucurăm că am putut fi astăzi alături de Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu și alături de Inspectoratul Județean Școlar în această activitate din cadrul acestui proiect de prevenție a accidentelor rutiere și a  violenței. Obiectivul final al proiectului este unul caritabil, umanitar, pentru că desenele realizate de acești copii vor fi vândute în cadrul unei licitații, iar banii obținuți vor fi folosiți pentru a sprijini victimele accidentelor rutiere, copii sau adulți. Le vom oferi, în măsura posbilităților, spitalizare, medicamente și alte ajutoare. Totodată, alături de partenerii noștri am pregătit pentru copiii participanți la concurs pachete cu articole de îmbrăcăminte, produse de igienă și cărți”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.

Sesiunea de infomare a făcut parte din evenimentele organizate în această perioadă premergătoare Zilei Poliției Române, sărbătorită în fiecare an la 25 martie.