Sesiune de profilaxie dentară în comuna Brădeni, județul Sibiu

452

Peste 200 de elevi și preșcolari din comuna Brădeni, județul Sibiu, au participat marți, 16 aprilie, la o sesiune de profilaxie dentară organizată de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială și Organizația Studenților Dentiști din Sibiu.

Reprezentanții celor două instituții partenere în acest proiect au fost primiți la Școala Gimnazială și la Grădinița din comuna sibiană unde învață elevi și preșcolari din satele Brădeni, Țeline și Retiș. Activitatea de profilaxie dentară a făcut parte din Campania „Sănătate pentru sate” desfășurată în Arhiepiscopia Sibiului prin Departamentul de asistență socială al eparhiei și prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu. Sunt vizate satele din zonele defavorizate ale județelor Sibiu și Brașov, beneficiarii fiind în mod special familiile cu probleme materiale.

„Zona Văii Hârtibaciului este defavorizată social, iar Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială, încearcă să ofere ajutor comunităților din această parte a județului prin diferite activități filantropice, dar și educative, cum sunt sesiunile de informare pentru copii. Mulțumim studenților mediciniști de la Sibiu pentru sprijinul oferit în această activitate și sponsorilor care ne-au fost alături”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Tiberiu Kiss.

„Demnitatea dintelui”

Copiii din comuna Brădeni au avut posibilitatea să afle de la studenții Facultății de Medicină Dentară din Sibiu mai multe despre sănătatea dentară, periajul corect al dinților și importanța prevenției.

„De fiecare dată suntem bucuroși și încântați să colaborăm cu Arhiepiscopia Sibiului, iar în cadrul activității de astăzi am discutat despre modul în care trebuie să se spele corect pe dinți. Mulți dintre ei ne-au dat multe răspunsuri interesante la întrebările de la finalul sesiunii. Spre exemplu, un copil ne-a spus că astăzi a învățat astăzi ce înseamnă demnitatea dintelui. Cumva ceea ce le-am spus noi i-a impresionat mai mult decât ne-am așteptat noi. I-am învățat lucruri legate de igienă, ce să mănânce pentru a nu-și strica dinții, cum se formează cariile, cum să prevină apariția cariilor și am încercat să-i facem să înțeleagă faptul că au nevoie de dinți sănătoși”, ne-a spus Maria Teodora Vețeanu de la Organizația Studenților Dentiști Sibiu

La finalul activității de informare copiii au primit pachete cu produse de igienă dentară și fructe. După praznicul Sfintelor Paști, organizatorii proiectului de profilaxie dentară din Arhiepiscopia Sibiului vor vizita copiii de la Centrul de Plasament din Orlat, județul Sibiu, unde vor desfășura o nouă activitate de informare asupra importanței pe care o are sănătatea dentară.