Sesiune de profilaxie dentară pentru copiii din Apoș și Pelișor, județul Sibiu

416

Peste 70 de copii din satele Apoș și Pelișor, județul Sibiu, au beneficiat de o sesiune de profilaxie dentară. Activitatea a avut loc marți, 24 septembrie, și a fost organizată de Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului, cu sprijinul medicului stomatolog Natalia Giușcă. Sesiune de profilaxie dentară a avut loc la Școala Gimnazială din localitatea Apoș, unde copiii prezenți au avut posibilitatea să afle mai multe despre sănătatea dentară, despre modalitățile de prevenire a apariției cariilor și a altor afecțiuni dentare, despre modul corect de periaj și igiena orală.

„La finalul activității, toți copiii au primit produse de igienă orală, cum ar fi pastă de dinți și periuțe de dinți, dar și materiale informative cu privire la modul în care se realizează igiena orală. La activitate a fost prezent și preotul Horea Stanciu, care a mulțumit Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului pentru grija părintească față de copiii din comunitățile rurale ale eparhiei”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.

Proiectul de profilaxie dentară din Arhiepiscopia Sibiului face parte din Campania „Sănătate pentru sate”, inițiată de Patriarhia Română și implementată în județele Sibiu și Brașov de eparhia menționată, prin Departamentul de asistență socială și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu.