Sesiuni de formare a voluntarilor ITO 2018

1145

Primele sesiuni de formare a tinerilor înscriși ca voluntari la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO)-Sibiu 2018 au început vineri, 11 mai, în mai multe spații oferite de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

Peste 160 de tineri voluntari participă în perioada 11-13 mai la primele sesiuni de formare din cadrul Proiectului „Vreau și pot! Tineri voluntari pentru prezent și viitor”, realizat de Centrul de Tineret „Seminarium Transsilvanicum” al Departamentului de Tineret din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu.

Sesiunile de formare au tema „Fii un bun comunicator” și se adresează tuturor categoriilor de voluntari din cadrul ITO 2018. Întâlnirile sunt coordonate de un grup de formatori condus de Cătălin Ionuț Bîrsan și au ca obiectiv însușirea de către tinerii voluntari a noțiunilor de bază în privința comunicării și a relaționării cu ceilalți.

„A început o nouă etapă a formării voluntarilor ITO 2018. Această etapă se numește «Fii un bun comunicator» și se adresează tuturor voluntarilor, indiferent de categoria pe care și-au ales-o și pe care o vor prelua în aria de responsabilitate în ceea ce urmează. Întâlnirile se desfășoară pe mai multe grupe, voluntarii vor parcurge mai multe subiecte care le vor de mare folos în ceea ce va însemna ITO 2018 și anume teme de comunicare, de diplomație, de dinamică de grup, de managamentul voluntarilor, mai ales că din rândul lor vor fi aleși cei care vor coordona la rândul lor grupele de voluntari. Într-un timp scurt, dar potrivit, vom acoperi o arie destul de largă de activități pe care dorim să le dezvoltăm în etapele ce urmează”, ne-a spus Vicențiu Dragoș Bășa de la Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

Tineri pentru tineri

În perioada 18-20 mai vor avea loc noi sesiuni de formare sub titlul „Fii un bun comunicator” pentru ceilalți voluntari înscriși la ITO 2018, iar mai apoi vor avea loc alte sesiuni de formare pe grupuri restrânse și cu direcție spre sarcinile fiecărui grup de tineri în parte. La ITO 2018 s-au înscris peste 400 de voluntari, pe următoarele profile: voluntari facilitatori-moderatori, voluntari de logistică și voluntari animatori socio-culturali. Prin disponibilitate și spirit ospitalier, dar și prin bucuria și entuziasmul lor, voluntarii vor contribui la crearea atmosferei de familiaritate și comuniune pe tot parcursul întâlnirii de la Sibiu. Pentru a-și însuși din specificul evenimentului și pentru a se pregăti în vederea îndeplinirii sarcinilor organizatorice, voluntarii beneficiază de mai multe sesiuni de formare.