Șezătoare pentru copii și tineri la Parohia Sibiu-Gușterița II

1568

Copiii și tinerii din Parohia Sibiu-Gușterița II au susținut duminică, 28 mai, o șezătoare cupovești, cântece și poezie. Evenimentul a avut loc în clădirea fostei școli ortodoxe române din curtea bisericii parohiale și a anticipat Ziua Națională a Copilului. Șezătoarea a avut loc după oficierea Sfintei Liturghii în Biserica „Buna-Vestire”, iar răspunsurile liturgice au fost date de corul de copii „Dia.Logos”, condus de diac.Alexandru Ioniță. A urmat apoi agapa frățească unde au participat toți cei prezenți la Sfanta Liturghie.

„Sala a fost neîncăpătoare, iar atmosfera a fost una înălțătoare. Astfel de activități, alături de catehizare și spovedanie, aduc pe lângă o apropiere a tinerilor de Biserică în general, o deschidere și creștere a interesului acestora pentru ceea ce se întâmplă în cadrul liturgic.

Corul de copii al Parohiei Sibiu-Gușterița II a primit în cadrul festivității numele «Cenaclul Crucea Gușteriței»”, ne-a spus preotul paroh Marius Tofan.

Proces de reabilitare

După concert, tinerii și copiii, împreună cu preotul paroh Marius Tofan au mers într-o drumeție pe dealul Gușteriței la monumentul și la crucea care luminează orașul în fiecare noapte.

Parohia sibiană își propune să continue seria atelierelor, precum și a taberelor în perioada vacanței de vară.

Parohia Sibiu-Gușterița II a început procesul de reabilitare și reamenajare a clădirii fostei școli, prin refacerea parțială a sălii principale de la parterul clădirii. În acest proces se dorește implicarea întregii comunități care a înțeles utilitatea unui astfel de spațiu. (Ștefan Mărculeț)