Sfintire de pictură şi liturghie arhierească în oraşul Victoria, judeţul Braşov

1837

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a liturghisit în Duminica Întoarcerii Fiului Risipitor în prima biserică ridicată încă din vremea regimului comunist în oraşul Victoria, judeţul Braşov. Locaşul de cult închinat Sfintei Parascheva a fost amenajat într-o casă particulară şi extins în timp, iar în ultimii ani a fost renovat şi s-a restaurat pictura, care a fost sfinţită de ierarh cu ocazia acestei vizite pastorale.

IPS Mitropolit a liturghisit împreună cu protopopul de Făgăraş 2, Ion Tărcuţă, preoţii din oraşul Victoria şi alţi slujitori ai sfintelor altare. Numeroşi credincioşi au primit Sfânta Împărtăşanie, iar la final ierarhul a tâlcuit Evanghelia duminicală.

Mulţumirile comunităţii au venit prin parohul bisericii, Mihail Fogoroş, care i-a oferit ierarhului p icoană şi un ştergar tradiţional. Părintele Mitropolit a oferit acte de cinstire Adunării şi Consiliul parohiale, Primăriei Victoria şi mai multor binefăcători.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericii, iar la sfârşitul slujbei, credincioşii au cinstit capul Sfântului Andrei Şaguna, adus în racla ce se păstrează la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ

http://trinitastv.ro/stiri-video/sfintirea-picturii-bisericii-sfanta-parascheva-din-victoria-68565