Sfințire în cadrul Complexului „Prichindelul” din Sibiu

667

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a sfințit astăzi, 29 mai, spațiile renovate din cadrul Complexului „Prichindelul” din Sibiu, unde funcționează mai multe centre pentru copiii cu dizabilități, copiii abandonați și mamele în situații de urgență.

Spațiile renovate din cadrul complexului de servicii sociale sunt folosite pentru îngrijirea copiilor cu dizabilități, iar lucrările de reabilitare au fost realizate din fondurile Consiliului Județean. Dotarea cu mobilier a celor două module a fost făcută cu sprijinul unei fundații. Copiii îngrijiți aici au de acum înainte spații moderne, cu toate condițiile pentru traiul zilnic.

„Am încercat să facem o locație aproape ca în familie, o locație nu cu o tentă de cămin sau de spital, ci o locație ca acasă, pentru ca acești copilași să se simtă bine. Toate dormitoarele au câte două paturi, sunt dotate cu mobilier nou, copiii au săli de relaxare, săli de joacă, ceea ce ne creează și nouă o bucurie, iar copiilor un comfort deosebit. Prezența Înaltpreasfinției sale în mijlocul nostru ne-a creat un momet de bucurie și de suport pentru noi, pentru că ne dăm seama că Arhiepiscopia Sibiului continuă buna tradiție în a fi alături de copiii cu nevoi speciale, de copiii și mamele aflate în situații de criză, ceea ce nu este puțin lucru.”, ne-a spus directorul Complexului „Prichindelul”.

Serbare oferită de copii

După sfințire spațiilor reabilitate ierarhul a participat la o serbare oferită de copiii din centrele de îngrijire ale complexului sibian. Coordonați de personalul de îngrijire copiii au cântat, s-au jucat și au mulțumit oaspeților pentru prezență, sărbătorind astfel cu anticipare Ziua Copilului. La final, ierarhul le-a oferit păachete cu daruri și i-a binecuvântat.

„Am așteptat cu mult drag să participăm la acest moment de sărbătoare. Ne-am rugat ca Dumezeu să vă ajute și să-i întărească pe toți cei care lucrează aici, astfel încât să aveți mulțumire în urma efortului extraordinar pe care îl depuneți ca să substituiți neputințele unor copii nevinovați. Când țineți în brațe sau îngrijiți un copil lipsit de ceea ce ar fi fost normal să aibă, participați direct, cu toată afecțiunea, și cu toată responsabilitatea la refacerea, ocrotirea și sprijinirea acestor copii cu dizabilități. Ei vin în lume cu un rost pentru ca să ne prindă pe noi în această responsabilitate pe care o avem față de ființele trimise de Dumnezeu să se nască pe pământ și să fie alături de noi”, a spus Părintele Mitropolit.