Sfințire în Parohia Hărman 2, județul Brașov

1115

Paraclisul amenajat în demisolul noii biserici din localitatea Hărman, județul Brașov, a fost sfințit sâmbătă, 10 noiembrie, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. În paraclis vor fi oficiate slujbele religioase pentru credincioșii Parohiei Hărman 2 până la finalizarea lucrărilor de construcție a bisericii, locaș de cult închinat Sfântului Mina.

Sfințirea a fost săvârșită de ierarh împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte ieromonahi, protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, protopopul de Săcele, Sorin Șerban, parohul de la Hărman 2, Vicu Călin, parohul de la Hărman 1, Emil Popa și alți slujitori ai sfintelor altare.

După sfințirea paraclisului a fost oficiată Sfânta Liturghie în noul spațiu liturgic, în prezența mulțimilor de credincioși din Hărman, dar și din alte comunități parohiale. Răspunsurile liturgice au fost date de cvintetul „Anatoly” din Brașov.

Iubirea jertfelnică

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe credincioșii din Hărman, autoritățile locale și județene care au sprijinit începerea lucrărilor de construcție a noii biserici din sat și pe toți binefăcătorii.

„Foarte multe minuni se întâmplă în viața noastră, în comunitățile în care trăim noi, dacă le raportăm toate la grija pe care Dumnezeu o are față de noi. Consider că lucrarea aceasta care iată că a început acum să prindă contur, de edificare a unei biserici, o realizare de mult așteptată, este o minune și s-au mai întâmplat multe minuni. Dragostea dumneavoastră a fost aât de puternică încât la stăruința, râvna și insistența binecuvântată a părintelui dumneavoastră și împreună cu celălalt preot din satt, am reușit să intrăm acum sub un acoperiș și urmează să finalizăm și partea de sus. Biseria aceasta binecuvântată acum o va construi pe cealaltă pentru că rugăciunile de aici, după cum am și văzut acum, vor pune temelia Bisericii adevărate a lui Hristos, nu cea zidită, ci cea din sufletele noastre”, a spus ierarhul.

Părintele paroh Vicu Călin i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă peste comunitatea încredințată prin sfințirea paraclisului de la demisolul noii biserici și i-a oferit în dar o icoană. Părintele paroh a amintit dificultățile întâmpinate în 2017 când au început lucrările de zidire, dar și dragostea și jertfelnicia credincioșilor care i-au stat alături.

La final, ierarhul a oferit acte de cinstire tuturor binefăcătorilor și ctitorilor locașului de cult, între care amintim Consiliul Județean Brașov și Primăria și Consiliul local Hărman.