Sfințire la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cisnădie, județul Sibiu

1850

Vitraliile Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din cimitirul orașului Cisnădie, județul Sibiu, precum și icoanele de la intrarea în locașul de cult au fost sfințite miercuri, 15 august, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a fost întâmpinat de preoții din orașul Cisnădie, alături de care s-au aflat protopopul de Avrig, Vasile Gafton și alți slujitori ai sfintelor altare.

După slujba de sfințire a icoanelor și vitraliilor, ierarhul și soborul de preoți au oficiat un parastas pentru slujitorii sfintelor altare din Cisnădie trecuți la Domnul și pentru toți cei care sunt înmormântați în cimitirul din jurul locașului de cult.

În cuvântul de binecuvântare, IPS Mitropolit Laurențiu a felicitat comunitatea din Cisnădie pentru această încununare a lucrărilor de zidire și înfrumusețare a bisericii din cimitir, ridicată cu sprijinul Primăriei Cisnădie.

„Am venit să împlinim, tocmai în ziua de sărbătoare închinată Maicii Domnului, binecuvântarea unor lucrări deosebite, care nu sunt altceva decât o dragoste întruchipată în cele mai alese imagini, prin cele mai alese și durabile tehnici. Imaginea de la intrare, a Adormirii Maicii Domnului, este icoana care vă oferă speranță puternică atunci când veniți la slujbă aici. Cei care vin la rugăciune aici pentru a se ruga pentru ei și pentru sufletele celor înmormântați în acest cimitir o văd pe Maica Domnului biruind moartea, trecând prin moarte, dar având această împlinire a biruinței morții pe care a făcut-o Hristos prin moartea Sa. A trecut Maica Domnului și ea prin moarte, Fiul ei i-a luat sufletul și după aceea și trupul a fost ridicat din mormânt”, a spus ierarhul.

Cuvântul de mulțumire din partea comunității a fost rostit de părintele Fănel Scarlat, care i-a oferit ierarhului în dar o icoană.

La Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cisnădie se va oficia Sfânta Liturghie în fiecare duminică de unul dintre preoții de la celelalte locașuri de cult din oraș.