Sfințirea monumentului eroilor din Arini, județul Brașov

1155

În Parohia Arini, Protopopiatul Rupea, județul Brașov, a avut loc sâmbătă, 3 septembrie, sfințirea monumentului eroilor din localitate. Acest monument a fost conceput și realizat de prof.univ.dr. Ioan Mușcutar , fiu al satului și de câțiva ani membru contribuabil al Bisericii noastre. Monumentul a fost ridicat din patriotism, dragoste și respect față de înaintașii noștri care s-au jertfit pentru asigurarea existenței noastre pentru făurirea statului unitar roman și a independenței.

Monumentul, ridicat din beton armat și marmură măcinată roșie cu plăci negre de granit, cuprinde numele tuturor sătenilor participanți la primul și al doilea război mondial, al morților, răniților, mutilaților și al celor întorși în viată la casele lor, care s-au săvârșit după aceasta.

Programul s-a desfășurat după un plan bine stabilit de dl. profesor Ioan Mușcutar, cu invitați de seamă din țară și străinătate, oficialități  locale și din localitățile învecinate, profesori, foști colegi de liceu, doctori și alte personalități , artiști populari, credincioși din parohie și invitați din parohiile învecinate, precum și un sobor de preoți condus de protopopul de Rupea, Alexandru Petrica, la  săvârșirea slujbei de sfințire a monumentului și a parastasului închinat eroilor satului și ai neamului românesc.

Autor: Pr. Adrian N. Duția