Simpozionul „Sibiu. Istorie și Revoluție” la Consiliul Județean Sibiu

390

La Consiliul Județean Sibiu a avut loc miercuri, 20 decembrie, Simpozionul „Sibiu. Istorie și Revoluție” organizat de Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, Asociația „Sibiu Decembrie 1989” și Consiliul Județean Sibiu.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului care a rostit un cuvânt de binecuvântare pentru cei care au luptat în decembrie 1989 pentru libertatea poporului român și a adus cinstire celor care au căzut în luptele groaznice din acel an deosebit de important pentru istoria țării.

„Pe cei care au căzut pentru libertatea noastră îi pomenim constant la Sfânta Liturghie. Vă prețuim și pe dumneavoastră, participanți activi la Revoluția din 1989 sau urmași ai acestora. Vă prețuim pentru că meritați! Am răspuns atunci cu toții la o chemare venită de sus, fără să ne dăm seama, dar am fost conștienți că a fost singura șansă pe care nu puteam să o ratăm”, a spus ierarhul.

La simpozion au fost prezenți membri ai asociațiilor de revoluționari din mai multe orașe, oficialități și numeroși oaspeți care au amintit celor prezenți importanța acelor evenimente pentru istoria recentă a țării.