Slujba de înmormântare a regretatului Ilie Dumitru Haralambie Mitea

2358

Ilie Dumitru Haralambie Mitea a fost înmormântat astăzi, 24 iunie, la Sibiu. Slujba de înmormântare a fost oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Alături de familia îndurerată au fost rudele, prietenii, apropiații și cunoscuții regretatului Ilie Dumitru Haralambie Mitea, fost prefect de Sibiu și membru în Adunarea Națională Bisericească, precum și în Adunarea și Consiliul eparhiale ale Arhiepiscopiei Sibiului.

La finalul slujbei de înmormântare IPS Mitropolit Laurențiu a citit mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și a evocat personalitatea regretatului Ilie Haralambie Dumitru Mitea, unul dintre laicii foarte implicați în viața Bisericii.

„Încă din pruncie a primit ocrotirea celor trei sfinți și acum ne dăm seama că toți cei trei sfinți i-au marcat viața. Întâi de toate s-a numit Ilie, ca și tatăl său. Sfântul Prooroc Ilie a apărat dreapta credință, iar adormitul în Domnul Ilie a apărat prin viața lui, prin pilda vieții lui și prin tot ceea ce a făcut, credința din Biserica în care s-a născut. Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, a plătit credința lui prin mucenicie și dacă a venit moartea năprasnică asupra răposatului Dumitru, n-a fost o pedeapsă, ci o jertfă în plus pe care i-a cerut-o Mântuitorul Iisus Hristos ca să-i fie deplină lucrarea aici pe pământ. Sfântul Haralambie a fost cel care s-a rugat lui Dumnezeu ca să se oprească ciuma din lume, în perioada sa. Este zugrăvit în icoane cum ține ciuma legată de lanț. Câtă dragoste n-a avut prietenul nostru Haralambie! Toată viața lui a fost o dăruire constantă!”, a subliniat ierarhul.

Ilie Haralambie Dumitru Mitea a trecut la cele veșnice joi seara într-un cumplit accident rutier.